100% veilige materialen
Premium kwaliteit matte folie
Design & productie in NL
Gratis verzending NL & BE

Beschadigen muurstickers je muren?

  • Geplaatst op
Beschadigen muurstickers je muren?

Ben je aan het nadenken over muurstickers om de babykamer te decoreren, maar weet je niet of je daarmee je muur beschadigt? Deze vraag krijgen we vaak, dus we leggen je graag eea uit daarover.

Als je een snel antwoord wil, ja dat kan, als je de verkeerde muurstickers kiest, want niet ieder merk muurstickers heeft nagedacht over wat hun product met jouw muren doet.

Maar er valt meer over te zeggen, dus we leggen je er graag wat meer over uit.

Goede en slechte muurstickers

Muurstickers, net als bv kleding, zijn er in vele soorten en maten, en veel verschillende materialen. En ook zoals in de kledingbranche, veel bedrijven willen zo goedkoop mogelijk produceren en gebruiken materialen die vaak helemaal niet goed geschikt zijn voor jouw muren thuis.

Daarbij gaat het om welk materiaal er wordt gebruikt om op te printen . daarbij zijn 2 belangrijke vragen:

Hoe sterk is de lijm?

Bij de keuze van het materiaal is zijn er brede assortimenten met verschillende lijm sterktes. Bijvoorbeeld materialen die bedoelt zijn voor gebruik buiten hebben een hele sterke permanente lijmlaag, terwijl voor binnen doorgaans minder sterke lijmkracht voldoende is. Als een merk muurtstickers kiest voor een lijmlaag die te sterk hecht, dan is verwijderen erg lastig zonder daarbij je muur blijvend te beschadigen.

Aan de andere kant wil je ook niet dat de stickers te makkelijk loslaten, om wel lang plezier van je muurdecoratie te hebben natuurlijk.

Hoe zit het met de muurstickers van DecoDeco?

We hebben uitgebreid diverse materialen getest, op verschillende soorten muren. Hierdoor hebben we de keuze kunnen maken voor een PVC-vrije folie, die goed hecht maar ook weer goed te verwijderen is. Wel is de ondergrond belangrijk, want geen enkele muursticker hecht bv op kalkverf, of een poreuze ondergrond. Hier kun je meer over lezen op decodeco.nl/service/over-muurstickers/. Ook ontvang je bij je bestelling een proefstukje, zodat je zelf kunt testen of je kunt vooraf gratis een proefstukje aanvragen via service@decodeco.nl

Hou er wel rekening mee dat als je de muurstickers hebt verwijderd, er wel kleurverschil kan ontstaan. Zoals je ook kleurverschil ziet na het weghalen van een schilderij wat jarenlang op een muur heeft gehangen.

Hoe je het makkelijkste de muurstickers weer verwijderd, leggen we uit op deze pagina.

 

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

100% veilige materialen voor kinderkamers!

geen giftige of brandbare stoffen

Premium kwaliteit matte folie

geen witte of transparante randen

Design & productie in NL

Gratis verzending v.a. € 60,-